About

@IRISProject is opgericht door Iris van de Looij. IRISProject helpt bedrijven meer simpel en effectief te communiceren op het gebied van beleggen. Op dit moment ligt de focus vooral op implementatie van de nieuwe MiFID II regelgeving.

IRISProject doet consultancy en advies. Daarnaast ook trainingen, presentaties, workshops en moderatie van bijeenkomsten.

Iris publiceert op deze site een blog en artikelen over MiFID II. Door FondsNieuws is zij in juni 2016 uitgeroepen tot MiFID II kennisexpert.

 

“In twee uurtjes worden mensen helemaal bijpraat op MiFID II. Daar wordt nog bij gelachen ook!”

 

 

Werkervaring

Drs. Iris van de Looij (1972) is een beleggingsspecialist met sterke projectmanagement-, leiderschaps-, marketing- en communicatie vaardigheden. Zij heeft twintig jaar werkervaring in de Europese financiële sector. Haar kracht ligt bij het vertalen van complexe beleggingscontent naar een aantrekkelijk verhaal voor cliënten. Daarnaast kan zij in korte tijd een team en organisatie neerzetten. Ze beweegt zich makkelijk op de snijvlakken van investments, sales, marketing en compliance.

Binnen asset management heeft zij diverse commerciële en managementfuncties bekleed waaronder wereldwijde verantwoordelijkheid voor marketing van de Fortis-beleggingsfondsen.
Bij MeesPierson/ Fortis Private Banking hield zij zich bezig met de bevordering en uitbreiding van de internationale sales activiteiten en was zij wereldwijd verantwoordelijk voor productontwikkeling. Tevens heeft zij deel uitgemaakt van het internationale integratieteam van Fortis/ABN AMRO.

Binnen Theodoor Gilissen Bankiers en KBL European Private Bankers was ze verantwoordelijk voor introductie van nieuwe pricing, productontwikkeling, investments output voor acht Europese landen, introductie van nieuwe asset management activiteiten en het opzetten van nieuwe teams voor investments communication en fund promotion.

Binnen haar eigen bedrijf heeft Iris diverse advies- en interimklussen vervult bij private banks in Nederland.

Iris heeft een financieel-economische studieachtergrond met specialisatie in beleggingsleer.